Voorbeelden & Inspiratie

Hoe kan ik gemakkelijk mijn tuin indelen?

Created with Sketch.

Je gaat lekker de tuin aanpakken. een tuin inrichten of de tuin indelen is best wel lastig. Het is vaak groot en je kan je moeilijk visualiseren hoe het anders kan. Om deze visualisatie toch te kunnen doen zou je een plattegrond op schaal kunnen maken en deze inrichten. Exterieur -in-a-box bied hiervoor alle benodigdheden.

Heb je geen idee hoe je een plattegrond van je tuin kan maken of gewoon simpelweg geen zin. Dan kan een Kadaster-plattegrond wellicht uitkomst bieden. Combineer de Kadaster-plattegrond met een van onze exterieurboxen of met losse knipsjablonen naar wens.

De Kadaster-plattegrond:

De kadaster-plattegrond 1:50 is een kadastraal kaartje met topografie. Interieur-in-a-box bied deze sinds 2023 aan om het indelen en (her)inrichten van je tuin nog makkelijker te maken. Je kan dus je tuin inrichten binnen kadastrale grenzen zonder een plattegrond te maken.

Hoe breng ik mijn verbouw-ideeën in praktijk?

Created with Sketch.

Ga jij verbouwen dan is het niet allen handig maar vooral ook leuk om je ideeën in kaart te brengen. De beste manier om dit te doen is om je verbouwplannen op schaal te maken.

Door je verbouwplannen op schaal te maken creëer je inzicht en kom je op nieuwe "verbouw"-ideeën.

Als je gaat verbouwen is het ook handig om na te denken over de styling van het geheel.

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wat is mijn persoonlijke stijl? 
 • heb ik al een moodbord?
 • Welke kleuren wil ik gaan gebruiken.


Voor al deze verbouwideeën hebben wij de tools. Kijk gerust in de webwinkel. Daar vindt je alle benodigdheden en antwoorden op jouw vragen.

Hoe maak ik een plattegrond op schaal?

Created with Sketch.

Een plattegrond op schaal zijn er in 3 varianten namelijk:

Een plattegrond op schaal zelf maken: 

Als je een plattegrond op schaal zelf wil maken kan je dit op 2 manieren doen.

1: Je meet de ruimte in die je wil indelen of (her)inrichten. Daarna verschaal je de gemeten maten naar een maat die op een A4 papier past (bijvoorbeeld: Je hebt een ruimte van 10 bij 10 meter dan kan je dit verschalen naar 2 cm is in werkelijkheid 1 meter, de ruimte is nu op papier 20 bij 20 cm). Nu kun je de plattegrond op schaal maken.

2: Je besteld een Interieur-in-a-box ;)

Gebruik maken van een bouwtekening:

Een bouwtekening is vaak schaal 1:50. Dit si de meest gebruikte schaal om een interieur in te delen of te (her)inrichten.

Een bouwtekening krijg je bij de aanschaf van je woning. Heb je geen bouwtekening? Vraag de bouwtekening dan op bij je gemeente. zij bewaren deze in het gemeentelijke archief.

Als je in het bezit bent van een bouwtekening kan je meteen aan de slag met het indelen en of (her)inrichten van je ruimtes door simpelweg los verkrijgbare meubel-knipsjablonen te gebruiken!

De Kadaster-plattegrond:

De kadaster-plattegrond 1:50 is een kadastraal kaartje met topografie. Interieur-in-a-box bied deze sinds 2023 aan om het indelen en (her)inrichten van je tuin nog makkelijker te maken. Je kan dus je tuin inrichten binnen kadastrale grenzen zonder een plattegrond te maken. Het inrichten wordt van de tuin wordt ook gemakkelijk gemaakt door onze los verkrijgbare meubel-knipsjablonen!

Hoe krijg ik meer inzicht in de mogelijkheden van mijn interieur?

Created with Sketch.

Deze vraag staat ons op het lijf geschreven. Inzicht bieden in de mogelijkheden van de in te richten ruimtes.

Ga aan de slag met een plattegrond op schaal: 

In een eerdere blog heb ik het gehad over verschalen en hoe je dit zelf kan doen. Het verschalen van de ruimtes is een mooie manier om de gewenste inzichten te krijgen. De meest gebruikte schaal is 1:50. 

Meubels op schaal:

Als je de plattegrond van de betreffende ruimtes op schaal hebt gemaakt kan je beginnen met je huidige meubels te verschalen om te kijken of deze nog geschikt zijn en of je nieuwe meubels nodig hebt. Zorg ervoor dat je de juiste schaal gebruikt (dezelfde als de plattegrond). Maak vervolgens de gewenste nieuw aan te schaffen meubels op schaal en ga hiermee ook lekker schuiven in de plattegrond.

Fysiek levert meer interactie op:

Digitaal is een optie maar, als je echt samen objectief wil zijn blijft fysiek de beste optie. Je kan gemakkelijk samen schuiven en iedereen kan actief meedoen. Dit bevorderd de beleving en de voorpret.

Interieur-in-a-box:

Je kan zelf gaan verschalen maar, je kan ook een Interieur-in-a-box gebruiken. De Interieurboxen zijn voorzien van verschaald schetspapier waarmee je in een handomdraai een plattegrond kan maken en meubels op schaal die je kan gebruiken om te schuiven in de plattegrond. Neem een kijkje in onze webwinkel en geniet van het gemak wat Interieur-in-a-box bied. 

Hoe kan ik kleuren combineren?

Created with Sketch.

We lopen er allemaal tegen aan wanneer we met het interieur bezig zijn. Welke kleuren kan je combineren en welke niet?!

Goed om te weten: Zwart, grijs en wit zijn nuances. Deze nuances kunnen in principe in combinatie met elke kleur worden gebruikt. 

Kleurencirkel:

De kleurencirkel heeft als je deze doormidden doet een warme zijde en een koude zijde. Warme kleuren zijn meer aanwezig dan koude kleuren. Ook geeft deze kleurencirkel aan welke kleuren in elkaars verlengde liggen. Kleuren die elkaar aanraken kunnen goed gecombineerd worden.

Creëer meer harmonie door lichtere en meer contrast door donkere kleuren te gebruiken. Als je hiermee gaat spelen zal je merken dat veel kleuren te combineren zijn.


Tip: Ga aan de slag met de Kleur-in-a-box en maak een persoonlijk kleurenpallet.

Hoe richt ik mijn slaapkamer gezellig in?

Created with Sketch.

Dit is afhankelijk van jouw stijl en wat jij gezellig vindt. Ben je romantisch, stoer of juist een harmonieus type. Wat in alle gevallen belangrijk is is de kleurstelling, materiaal gebruik en de grootte van de kamer.

Grootte van de kamer: 

Waarschijnlijk heb je al een kamer die je gebruikt als slaapkamer en ben je van plan deze gezelliger te maken. Dit kan je gemakkelijk doen met materialen, kleuren en accessoires. Denk ook ''out of the box'' zijn er andere kamers die beter geschikt zijn? Misschien de zolder? 

Vaste objecten:

In de slaapkamer staat een bed en wellicht ook een kast. Dit zijn vaste objecten. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kan je hier al een leuke twist aan geven plaats je bed bijvoorbeeld midden in de ruimte of gebruik je kast als roomdivider. Wat dit met de kamer doet is gemakkelijk te zien met 1 van de interieurboxen van Interieur-in-a-box! 

Kleuren & Materialen:

Kleuren en materialen maken de ruimte. Kleuren zijn persoonlijk dus is het handig om een persoonlijk kleurenpalet samen te stellen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen met de Kleur-in-a-box. Materialen bepalen de sfeer van de ruimte, zo maakt hout de ruimte knus en warm terwijl hoogglans of beton(look) de kamer wat ruimtelijker en koeler doen aanvoelen.

Accessoires:

Maak het af met accessoires. Waak ervoor dat het niet te veel wordt. Met een stoel, plant, plaid, vloerkleed of wandbekleding maak je de ruimte af. 

Hoe maak ik van mijn interieur een geheel?

Created with Sketch.

Om deze vraag te beantwoorden zoomen we in op 3 samenhangende onderdelen namelijk:

 • Basis van het interieur
 • Kleurenpalet
 • Persoonlijke smaak

Basis van het interieur:

Allereerst is de basis van waaruit je gaat beginnen belangrijk, denk hierbij aan de vloer, muren, kozijnen en plafond. Creëer de balans tussen kleuren en materialen.

Kleurenpalet:

Kleur zorgt voor harmonie en/of contrast. Zorg voor een goede kleursamenstelling die bij jouw kleurstijl past. Vind je dit spannend? Neem dan een kijkje in onze webwinkel en selecteer onze Kleur-in-a-box!

Persoonlijke smaak:

De basis en het kleurenpalet moeten natuurlijk wel volgens jouw persoonlijke smaak zijn zodat je je thuis voelt. Het is daarom belangrijk om er achter te komen wat jouw persoonlijke smaak is. Maak daarom altijd een moodboard. Dit geeft gelijk een goed beeld van eventuele kleuren of kleursamenstellingen die jij fijn vindt. Ook geeft het inzicht in materiaalgebruik. (Je kan voor het maken van een moodboard en een plattegrond op schaal de  'A4 Interieur-in-a-box' gebruiken!)


Tip: Less is more (minder is meer) hoe meer je in de ruimte plaatst hoe moeilijker het wordt om het gevoel van eenheid te behouden. 

Hoe moet ik mijn huis inrichten?

Created with Sketch.

Met 3 stappen kom je heel ver! We gaan je het een en ander vertellen over:

 • Het maken van een moodboard
 • Het maken van een plattegrond op schaal
 • Het inrichten van deze plattegrond op schaal

Het maken van een moodboard:

De basis voor het inrichten van je huis begint met het onderzoeken wat jij mooi vindt. Jouw stijl is bepalend voor het gehele interieur. Maak daarom altijd een moodboard. Koop een aantal leuke en inspirerende woonmagazines en haal uit deze magazines de elementen die typerend zijn voor jouw stijl. Maak hiervan een mooi overzicht.

Het maken van een plattegrond op schaal

Vervolgens is het belangrijk en leuk om een inrichtingsplan te maken. Je meet allereerst de ruimte in die je wil inrichten daarna verschaal je de gemeten maten naar een maat die op een A4 papier past (bijvoorbeeld: Je hebt een ruimte van 10 bij 10 meter dan kan je dit verschalen naar 2 cm is in werkelijkheid 1 meter, de ruimte is nu op papier 20 bij 20 cm). Nu kun je de plattegrond op schaal maken.

Het inrichten van deze plattegrond op schaal:

Als de plattegrond klaar is, maak je met dezelfde verschaling als de plattegrond meubels. Knip deze meubels uit en schuiven maar totdat je de perfecte en meest praktische inrichting creëert!

Gemak met Interieur-in-a-box:

Wil jij meteen aan de slag maar niet verschalen? Bestel dan de Interieur-in-a-box. Met dit kant-en-klaar doe-het-zelfpakket wordt je voorzien van alle benodigdheden om een moodboard en een plattegrond op schaal te maken en deze in te richten. Check wat er allemaal in deze handige interieurbox zit en voorzie jezelf van veel voorpret en gemak!

Maak een kleurenpalet voor je interieur.

Created with Sketch.

Welke kleuren passen bij elkaar en hoe pas ik dit toe in mijn interieur? Dit zijn vragen die bij veel mensen spelen. In deze inspiratieblog geven we een aantal tips over het samenstellen van een kleurenpalet voor je interieur.

Tip 1: Gebruik altijd een RAL-kleurenwaaier

Kleuren zijn er in verschillende kleurbegrippen zoals RBG, HEX, CMYK, PMS en RAL. Die laatste is belangrijk als je met kleur in je interieur aan de slag gaat. Zorg ervoor dat je beschikt over een RAL-kleurenwaaier zodat je altijd de exacte kleuren bijdehand hebt.

Tip 2: stel jouw basiskleur vast:

Om een kleurenpalet te creëren moet je een basiskleur vaststellen. Aan de hand van de basiskleur ga je het kleurenpalet samenstellen. Een basiskleur kan zijn: geel, geel-oranje, oranje, rood-oranje, rood, rood-violet, violet, violet-blauw, blauw, blauw-groen, groen of groen-geel.

Tip 3: Kleurstijl bepalen: 

Jouw kleurstijl is bepalend voor het samenstellen van je kleurenpalet. Hou jij van harmonie of juist van contrast? In de Kleur-in-a-box wordt je door een simpele test geholpen met het ontdekken van jouw kleurstijl.

Kleur-in-a-box:

De Kleur-in-a-box is voorzien van alle benodigdheden om gemakkelijk een persoonlijk kleurenpalet samen te stellen. Je gaat op zoek naar jouw basiskleur en kleurstijl vervolgens ga je aan de hand van de kleurstijltabel en de RAL K7 classic kleurenwaaier het kleurenpalet samenstellen. Bestel de Kleur-in-a-box en kleur jouw interieur!

Babykamer inrichten, wat heb ik nodig?

Created with Sketch.

Waar moet je op letten wanneer je je babykamer in gaat richten en wat heb je nodig?

Allereerst is het belangrijk om de noodzakelijke baby meubeltjes/spullen aan te schaffen vervolgens de aankleding van de ruimten en ''last but not least'' de babykamerdecoratie.

Belangrijkste babyspullen voor de babykamer:

 • Wiegje of ledikantje met benodigdheden
 • Commode met aankleedkussen
 • Tummy tub inclusief standaard
 • Luieremmer
 • Kledingkast met kledinghangers
 • Verlichting (plafondlamp en eventueel een nachtlampje)
 • Babyfoon


Houd rekening bij het aanschaffen van de babykamer meubeltjes met de grootte van de ruimte 

(TIP: gebruik My First Room van Interieur-in-a-box om gemakkelijk een plattegrond op schaal te maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan)

Maak je babykamer gezellig met de aankleding:

 • Gordijnen
 • Vloerkleed
 • Muurstickers
 • Deurstickers
 • Wandplankje (om decoratie op te plaatsen)
 • Indirecte verlichting
 • Leuk behangetje / muurverf
 • Stoel

Last but not least, de decoratie:

De decoratie voor de babykamer is persoonlijk, maar maakt het wel af. Decoreer de babykamer bijvoorbeeld met leuke persoonlijke details en vul deze aan met leuke knuffels een poef of fijne babyproducten. Ook is het leuk om met plaids en kussens te decoreren dit maakt het knus en warm.

Maak er wat moois van en vergeet vooral niet te genieten. Maak het jezelf nog leuker en gemakkelijker met My First Room van Interieur-in-a-box.